עם מגיפת הקורונה שנכנסה לחיינו, התגברו גם ניסיונות הגניבה של רכבים - וזו אינה יד המקרה. מנתוני המשטרה עולה כי שנת 2020 הסתיימה בעלייה במספר כתבי האישום שהוגשו נגד גנבי מכוניות - אולם זוהי רק טיפה בים. במקרים רבים, במיוחד בתקופה זו, ידה של המשטרה קצרה מלהושיע.
מבט על רשימת כלי הרכב מלמדת אותנו על דגמי המכוניות המועדפים על הגנבים. לצד מותגים פופולריים, הם מחפשים גם רכבי יוקרה ואופנועים. כמו כן, נרשמים ניסיונות רבים לגניבה של משאיות ורכבי צמ"ה. כלי רכב מסוג זה כוללים מנוע חזק, שילדה חזקה ותוספות ייחודיות, ואפשר להשיג מהם חלקי חילוף איכותיים.
לפי נתוני איתוראן, רק בשבועות האחרונים סוכלה גניבתם של 19 כלי רכב, מתוכם שבעה כלי רכב של שנתונים חדשים - כולל שנת ייצור 2020. גניבה של רכב מסוים אף סוכלה פעמיים באותו היום.
בתוך כך, ב-8 בפברואר נרשם שיא חדש, כאשר שישה אירועי גניבות רכבים התרחשו בזה אחר זה, מ-4:30 בבוקר ועד 20:30 בערב. כל הגניבות זוהו וסוכלו על ידי איתוראן - והרכבים הוחזרו לבעליהם. שישה סיכולי גניבה ב-16 שעות.
חברת איתוראן מצליחה לסכל ניסיונות גניבה רבים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת - רכיב חכם אשר מותקן בכלי הרכב שלכם.
לאחרונה פורסם ב-ynet סיפורה הדרמטי של טובה לחמן, תושבת ראשון לציון. טובה סיפרה: "לפני מספר ימים התעוררתי מצלצול טלפון של חברת איתוראן בארבע לפנות בוקר. ביקשו ממני לבדוק אם האוטו נמצא בבית, ובאמת ראיתי שהוא לא בחניה. נציגי איתוראן זיהו שהרכב בתנועה - וכך הבנו שמדובר בגניבה".
במקור, לחמן בחרה לבטח את רכבה בהראל סוויץ', מודל ייחודי בו משלמים לפי הקילומטרים שנוסעים, כדי לחסוך משמעותית בהוצאות על ביטוח הרכב שלה. לאורך שנים, היא שילמה אותו מחיר כמו נהג שנוסע למרחקים ארוכים, על אף שהיא פנסיונרית וכמעט אינה משתמשת ברכב.
טובה החליטה "לעשות סוויץ'" ולהפסיק לשלם מחיר מופרז. כאשר הצטרפה להראל סוויץ', הותקן ברכבה הרכיב החכם של איתוראן. תפקידו הוא למדוד את מספר הקילומטרים שעובר הרכב. כך נקבע התשלום החודשי, במודל "מי שנוסע מעט - משלם מעט".
אלא שבנוסף לחיסכון הדרמטי בהוצאות, טובה הופתעה לגלות שאותו רכיב טכנולוגי, קטן וחכם, הוא גם זה שמנע את גניבת רכבה. אמנם, הרכיב אינו מוגדר כמערכת מיגון לרכב, אך בזכות אותו רכיב, חברת איתוראן זיהתה במהירות את החריגה משגרת הנהיגה של טובה, הזעיקה את המשטרה באופן מיידי - וניסיון הגניבה סוכל. עוד באותו הבוקר, טובה קיבלה את רכבה בחזרה, וגורלה היה שונה מגורלם של רבים, אשר הרכב שרכשו במיטב כספם, נעלם לעד.
"שתיים מחברותיי כבר רכשו את הראל סוויץ' בעקבות ההמלצה שלי - וגם אני מתכננת לחדש את הפוליסה שלי בקרוב", מספרת טובה. בימים אלה, כאשר נדמה כי תופעת גניבות הרכב שוברת שיאים, יותר ויותר אנשים מבינים שעליהם לקחת אחריות - ולהגן על עצמם ועל רכושם. נכון, טובה ורבים אחרים, בחרו בהראל סוויץ' כדי לחסוך מאות שקלים על ביטוח הרכב שלהם, ולהפסיק לשלם מחירים מופקעים. אבל בפועל, בזכות הפוליסה הזו, עם רכיב אחד קטן וחכם, נמנעה גם גניבת הרכב שלהם.