3. אי אפשר להתחרות במטבח התאילנדי - עם טעמים נפלאים, עשירים ומיוחדים. ואיפה הכי כדאי ללמוד את סודות המטבח התאילנדי אם לא במדינת המקור? בתאילנד תוכלו להשתתף בסדנאות בישול בהן תלמדו להכיר עשבים ותבלינים, לבשל מנות אותנטיות בשיטות מסורתיות, והכל בהנחיית שפים מקומיים. למשל: פאד תאי, סום טאם, גרין קארי, קינוח של אורז דביק עם מנגו ("קאו ניאו ממואנג") ועוד. בסדנאות ארוכות יותר משלבים גם סיורים בשוק לבחירת הרכיבים, סיורים בחוות חקלאיות עם קטיף ועוד. קיימים גם בתי ספר לבישול צמחוני וטבעוני.
4. עונת התיירות הקלאסית היא בין אוקטובר לאפריל. כל השנה חם בתאילנד - אבל בתקופת הקיץ החום הוא קיצוני והלחות עשויה להגיע ל-90-100 אחוז. כדאי לקחת בגדים קיציים וכמה שיותר קלילים. באופן כללי, לא כדאי לארוז יותר מדי - את כל מה שחסר לכם (והרבה יותר) תוכלו למצוא בתאילנד עצמה במחירים מגוחכים.
5. המסלול הקלאסי בתאילנד כולל את עיר הבירה בנגקוק, צ'אנג מאי (הנמצאת בצפון) וחופשה באחד האיים (הנמצאים בדרום). שווה לבקר בפארק הלאומי "קאו-יאי" (Khao Yai) שעתיים נסיעה מבנגקוק. האיים הפופולריים ביותר הם פוקט וקו-סמוי. אם יש לכם זמן, כדאי להגיע גם לאיים פחות מוכרים (קו-ליפה, קו-טאו, קו-יאנוי). בשמורת "קאו-סוק" (Khao Sok) תוכלו לישון בתוך בקתות שצפות על האגם. זהו יער הגשם העתיק בעולם, עם אגמים, מערות ומפלים.
6. בתאילנד חובה להתייחס בכבוד למשפחת המלוכה. פגיעה בכבודם (ובמיוחד בכבודו של המלך) היא עבירה על החוק ודינה מאסר בפועל. עליכם להימנע מכל ביטוי של ביקורת, זלזול או חוסר כבוד, גם בדרך של בדיחה, כלפי משפחת המלוכה כשאתם נמצאים בחברתם של מקומיים. באותה מידה יש להתייחס בכבוד גם לאנשי דת ונזירים, ולהגיע למקדשים השונים בלבוש הולם בלבד.
7. פסטיבלים מיוחדים שאסור לפספס: ראש השנה הסיני (ינואר). פסטיבל הפרחים בצ'אנג מאי (פברואר). ראש השנה התאילנדי - "סונגקראן" (אפריל). חג האורות - "לוי קראטונג" (אוקטובר/נובמבר) - החג המפורסם בו משיטים סירות קטנות עם נרות ופרחים.
אבל לפני שאתם עוזבים לנופים המדהימים של תאילנד, אל תשכחו לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל של הראל.
כי היום זה כבר ברור, ביטוח נסיעות לחו"ל הוא קודם כל ביטוח בריאות. וביטוח
בריאות זה הראל – חברת ביטוחי הבריאות הגדולה בישראל.