>

​​​​​​יולי היה חודש תנודתי מאוד בשווקי המניות בארץ ובעולם, כאשר בארץ ראינו תיקון לירידות של חודש יוני, שהיו בניגוד למגמה בוול סטריט. בארה"ב התמונה הייתה מורכבת יותר, כאשר דו"חות של חברות, שינויים פוליטיים ונתוני מקרו סותרים העלו את רמת אי הוודאות בשווקים.

​השוק המקומי | בישראל ראינו עליות נאות ברוב מדדי המניות. התחושה כי הירידות בחודש יוני היו חדות מדי, יחד עם שמועות על אפשרות לעסקת חטופים, הביאו לעליות, בעיקר בסקטורים שמושפעים יותר מהמלחמה כמו נדל"ן וחיפושי גז ונפט. מדד המחירים לצרכן רשם עליה של 0.1% בדומה להערכות המוקדמות. בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי, גם זאת בהתאם לצפי, ושוב חזר על הערכתו כי הסיכונים הגיאופוליטיים מונעים כרגע הורדות ריבית. נתוני המקרו היו טובים והצביעו על התאוששות מסוימת של המשק. כתוצאה מכך, ראינו עליות נאות במדדי המניות לאורך כמעט כל החודש. למעשה, עד החיסולים של בכירים מראשי הטרור בלבנון ובאיראן בסוף השבוע האחרון של יולי, המדדים בתל אביב רשמו ביצועים טובים יותר מאשר בעולם.

מסביב לעולם | ארה"ב רשמה חודש תנודתי למדי שהושפע ממספר גורמים. מדד המחירים לצרכן הפתיע כלפי מטה לראשונה מזה זמן מה והעלה את הסבירות להורדת ריבית. מנגד, נתוני מקרו אחרים הראו כיוון שונה, וקשה היה לראות תמונה מדויקת. ניסיון ההתנקשות במועמד לנשיאות, טראמפ, יחד עם ההודעה של הנשיא ביידן על פרישתו מהמירוץ לנשיאות, הוסיפו תנודתיות בשווקים. כל זאת לאחר שהמדדים המובילים רשמו שיאים חדשים בתחילת החודש. העליות שראינו היו הפעם "רחבות" יותר, כאשר המניות הקטנות בלטו בביצועים טובים יותר מאשר המניות הגדולות, בניגוד למגמה שראינו מתחילת השנה.

המדדים המרכזיים | בישראל מדד ת"א 125 עלה ב-1.4%, כאשר מדד הנדל"ן רשם עליה של 6.7% ומדד חיפושי הגז והנפט עלה ב-2.6%. מדד הבנקים עלה אף הוא ב-3.8%.  הדולר נסחר כמעט ללא שינוי. תשואת האג"ח ל-10 שנים בישראל ירדה ל-4.8%. כאשר מדדי האג"ח הקונצרני רשמו עליה של כ-0.65%.

בחו"ל | בסיכום החודש מדד ה-S&P500 עלה ב-1.1%, והנאסד"ק ירד בשיעור של 1.6%, מדד ה-MSCI AC עלה ב-1.5%. תשואות האג"ח בארה"ב ל-10 שנים צנחו מרמה של 4.38% לרמה של 4.03%. הנפט רשם ירידה חדה של 5% לרמה של 81.5 דולר לחבית.  

חודש יולי המשיך את מגמת ההתאוששות של השוק המקומי. שווקי המניות והאג"ח בישראל רשמו עליות נאות וביצעו טוב יותר ממקביליהם בארה"ב. מבחינת תמחור הסיכון בארץ, אנחנו סבורים כי המחירים נותרו זולים. האג"ח הקונצרני נראה כרגע כמסוכן מעט יותר, ואנחנו מעדיפים להקטין אותו בהדרגה, מאחר ותוספת התשואה לא מספקת ביחס לסיכון. ברמות מרווחים כאלו אנחנו מעדיפים כרגע את האפיק הממשלתי. 

אין באמור לעיל משום תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה. חלק מהמידע המצוין לעיל מתבסס על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. האמור בכתבה משקף את חוות דעתה של החברה במועד כתיבת הכתבה וזו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה.

כלים נוספים