השוק המקומי
מדד המחירים לצרכן הפתיע בעליה של 0.6%, לעומת תחזית מוקדמת של עליה של 0.4%. חלק מהעליות היו צפויות וקשורות לעליות במע"מ, מחירי החשמל והארנונה, אולם סעיפי השירותים והסחורות הפתיעו בעליה מעט מעל לצפי והביאו להפתעה זו. בהודעת הריבית שבאה מספר ימים לאחר פרסום המדד, שהותירה את הריבית ללא שינוי, התבטא הנגיד כי עדיין לא בשלו התנאים להפחתה בריבית, בשל סביבת האינפלציה הגבוהה. למרות זאת, השווקים בישראל עלו בניגוד למגמה העולמית. ניתן להסביר זאת על ידי כניסה של כספים שהיו מושקעים בחו"ל וכעת, עם ההתייצבות במצב הביטחוני חוזרים לישראל, חזרה לשוק של משקיעים זרים, וכניסה של משקיעים פרטיים לשוק המקומי. בעניין הסעיף האחרון, אנחנו עדים לגידול בתיאבון לסיכון של המשקיעים המקומיים, ובפרט משקי הבית. הדבר בא לידי ביטוי במכירות של קרנות כספיות (שהינן נכסים חסרי סיכון) ומעבר לקרנות אקטיביות ופאסיביות המשקיעות במניות ואג"ח מקומי. בשל כך ראינו עליות נאות במדדי המניות והאג"ח השונים, כאשר המרווחים של האג"ח הקונצרני מהאג"ח הממשלתי – המשקפים את הסיכון הטמון באגרות אלו, נמצא בשפל, ומעיד על גידול משמעותי בסיכון אותו מוכנים המשקיעים לקחת.
מסביב לעולם
מלחמת הסחר שהתחדשה עם כניסתו של טראמפ לבית הלבן המשיכה, כאשר הנשיא האמריקאי המשיך בהצהרות לוחמניות כלפי שותפות הסחר של ארה"ב. הצהרות אלו הביאו לחששות של המשקיעים מפגיעה בכלכלה. המשקיעים חוששים שלמרות הציפיות של טראמפ, העלאת המכסים תביא לעליית מחירים, ירידה בכושר הקניה של הצרכן האמריקאי ומכאן לפגיעה בכלכלה. מדד המניות הגיבו בירידות, ותשואת האג"ח לעשר שנים ירדה משמעותית בשל הרצון של המשקיעים בנכסים פחות מסוכנים.
באירופה, ראינו עליות שערים נאות בהובלת גרמניה. הריבית בגוש האירו ירדה שוב החודש, אולם החדשות המשמעותיות באו מגרמניה. הקאנצלר החדש הודיע על כוונתו להגדיל את ההוצאה הממשלתית, בעיקר בסקטורי הביטחון והתשתיות. יחד איתו האיחוד האירופי הודיע כי יאפשר או יממן הוצאות ביטחון בכ-800 מיליארד אירו. חדשות אלו, יחד עם הציפיה כי הנשיא טראמפ יביא לסיום המלחמה בין אוקראינה לרוסיה שינו את הסנטימט ביחס לשוק האירופי וראינו כניסה משמעותית של כספים שהביאו לעליות שערים.
המדדים המרכזיים
בישראל מדד ת"א 125 עלה ב-1.7%. מדד הבנקים טיפס גם הוא ב-5.4%. גם מדד חיפושי הנפט בלט בעליה חדה של 14.2% על רקע של רצף דיווחים חיוביים של כמה חברות. הדולר התחזק מעט והגיע לרמה של 3.59 ש"ח לדולר. תשואת האג"ח ל-10 שנים בישראל ירדה לרמה של 4.3%. כאשר מדדי האג"ח הקונצרני רשמו עליה של כ-0.75%.
בחו"ל, מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.4% הנאסד"ק נחלש ב-2.7%. מדד ה-MSCI AC ירד ב-0.7%. הדאקס הגרמני בלט בעליה של 3.8%, ומדד הפוטסי בלונדון עלה ב-1.6%. הנפט רשם ירידה לרמה של 73 דולרים לחבית.
השוק הישראלי בלט לחיוב בחודש פברואר, בעיקר על רקע של הירידות בארה"ב. הכלכלה הישראלית ממשיכה להראות חיובית, והכסף ממשיך לזרום לשוק ההון הישראלי. בעולם, התנודתיות ממשיכה לעלות, כאשר כל ציוץ שיוצא מהבית הלבן גורם לתזוזות משמעותיות בשווקים.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------אין באמור לעיל משום תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה. חלק מהמידע המצוין לעיל מתבסס על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. האמור בכתבה משקף את חוות דעתה של החברה במועד כתיבת הכתבה וזו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה.