ארה"ב- השבוע הגרוע ביותר לנאסד"ק מאז נובמבר 2022, מדד ה- S&P 500 ירד כל יום בשבוע החולף כשהוא משלים ירידה של 6 ימים רצופים, רצף הירידות הארוך ביותר שלו מאז שנת 2022. מתחילת החודש הממד השיל מערכו כ- 5%.
הירידות החדות הגיעו בהשפעת נאום ניצי של פאוול שהביאות לעליית התשואות הדולריות. בנאומו אמר כי הנתונים האחרונים לא נתנו להם את רמת הביטחון הדרושה ובמקום זה הם מאותתים כי ייקח להם זמן רב יותר כדי להשיג את רמת הביטחון הנדרשת. בהינתן עוצמת שוק העבודה וההתקדמות באינפלציה יש לאפשר למדיניות המהדקת עוד זמן לעשות את העבודה ולתת לנתונים להכווין אותם.
אנבידיה (NVDA) ירדה ב- 10% ביום שישי כשהיא מאבדת יותר מ 200 מיליארד דולר משווי השוק שלה. כמניה השלישית בגודלה במדד ה S&P 500 היא תרמה לחלק משמעותי מהירידה במדד אך יחד עם זאת היא עדיין עולה ב 54% מתחילת השנה אבל היא רחוקה 20% משיאה.
"שבע המופלאות" ירדו השבוע ב-7.7% וסקטור השבבים איבד 9.2%. לעומתם, חברות הערך במדד ה-S&P 500 (קרן הסל RPV) עלו ב-1.0%. מדד ה-S&P 500 ירד בשישי ב-0.9% כאשר קרן הסל על המדד במשקל שווה (RSP) עלתה ב-0.4%.
עקום התשואות - תשואת US2Y עלתה מ4.9% ל5.0% , תשואת US10Y עלתה מ4.5% ל4.6%. הציפיות לתחילת הורדת ריבית נדחו שוב מספטמבר לנובמבר עם הורדת ריבית אחת בלבד (כזכור בינואר דיברנו על 7 הורדות ריבית). הריבית הצפויה בסוף 2024 היא רק 5.25%.
עונת הדוחות - שבע חברות הצמיחה הכי גדולות (APPL,AMZN,NVDA,GOOGL,META,TSLA,MSFT) צפויות לדווח על צמיחה ברווח של 38% הרבעון בהשוואה לצמיחה ברווח של 3.9% של שאר החברות.
ישראל - אחרי שהסתתרה בעשורים האחרונים תחת שליחים שונים, איראן הצטרפה רשמית למלחמה עם תקיפה מאוד מתוקשרת. מנקודת מבט כלכלית הסיטואציה מגבירה את הסיכונים למלחמה אזורית, גם אם לא באופן מיידי. מכאן נובעת גם עלייה בסיכוני האינפלציה בשל האפשרות לעלייה במחיר הנפט, התחזקות הדולר ושיבושים אפשריים בסחר לישראל. כל זאת לצד הגדלת הסיכון לגידול בגירעון ובחוב כתוצאה מהגידול בהוצאה הביטחונית.
מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה ב-0.6% (0.2 מזה עליית מחירי הסיגריות!!!) והיה מעט מעל לתחזית המוקדמת כאשר גם מחירי הדיור מפתיעים מעט כלפי מעלה. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 2.7% וצפויה להערכתנו להישאר בחלקו העליון של היעד בשנה הקרובה. רצף המדדים החיובים יימשך להערכתנו בחודשיים הבאים עם עלייה של כ-0.6% באפריל בהובלת עלייה עונתית במחירי הפירות ירקות, הטיסות והנופש (חופשת פסח), לצד העלייה במחיר הדלק. למדד מאי אנו צופים עלייה דומה בהשפעת אותם הגורמים כאשר עוד מוקדם לקבוע מה יקרה למחיר הבנזין המפוקח שיקבע בעוד כשבועיים. ל-12 המדדים הבאים התחזית שלנו עומדת על 2.8%, כולל העלאת המע"מ בתחילת 2025 שתשפיע במיוחד על מדדי ינואר/פברואר. לגבי ריבית בנק ישראל, אנו סבורים שלאור ההחרפה בסיכונים הגיאופוליטיים (ובסיכוני האינפלציה כתוצאה מכך – נפט, דולר, יבוא) קטנו הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הבאה בסוף מאי. דחיית הציפיות להפחתת הריבית בארה"ב והמשך השיפור בשוק העבודה (מחר בסקירה השבועית), מצמצמים עוד יותר את ההסתברות לכך.
חברת הדירוג s&p מורידה את דירוג האשראי של ישראל ל A+ עם אופק שלילי, מבחינת הנתונים הכלכליים החברה מציינת כי ההסלמה בעימות מול איראן מגבירה את הסיכונים הגיאופוליטיים, הם ציפו שהמלחמה מול חמאס תימשך רק 6 חודשים וכעת מעריכים שתימשך עד סוף 2024, התמשכות המלחמה צפויה להעמיק את הגרעון ב2024 ל8% ולהנמיך את הצמיחה ל0.5% (לעומת צפי ב"י ל2%). עוצמת נתוני הבסיס, כולל צפי לצמיחה 5% ב2025, יתרות מט"ח גבוהות, עמידות המשק לעימות צבאי, נגישות לשווקים בינ"ל – תומכים באיתנות הפיננסית העתידית.
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.