ארה"ב- מהפך תוך יומי, מדד ה-S&P500 סיים ביום שישי למעלה 0.8% כשהוא עולה ב-1.6% מהתחתית התוך יומית שלו.
את חודש מאי סיימנו עם עלייה של כ-5% במדד ה-S&P500 ועלייה של כ-7% במדד הנאסד"ק. ל-S&P500 היה זה חודש מאי החזק ביותר זה 15 שנה. ניתן היה לראות כי ביום המסחר האחרון של החודש העלייה הייתה מאד רחבה כאשר 84% מהחברות במדד ה-S&P500 עלו. מי שפיגרו במיוחד היו חברות השבבים שאיבדו ביום שישי 1.0% וברמה השבועית הן ירדו ב-1.8%. אנבידיה ירדה בשישי ב-0.8% אולם בחודש מאי היא תרמה ל-27% מהעלייה של מדד.
נתוני האינפלציה בפורמט המועדף על הפד שפורסמו יצאו בצפי והצביעו על המשך הירידה בקצב עליית המחירים. לעומת זאת, נתונים על הוצאות הצרכנים היו נמוכים מהצפי ועוררו דאגה לגבי עוצמת הכלכלה.
הממשל בארה"ב מכר 44 מיליארד דולר של אג"ח ל-7 שנים כדי לממן את הגרעון שלו בתקציב. הביקוש היה חלש והתשואות על האג"ח עלו. זה הטריד את השוק שחשב "אם הפד לא ממהר להוריד ריבית ואף אחד לא מתלהב לקנות את האג"ח הממשלתי, זה עלול לגרום לעלייה מתמשכת בתשואות". הדבר הביא לעלייה בתשואות האג"ח אולם ברמה השבועית שמר עקום התשואות על יציביות. תשואת US2Y ירדה מ- 4.95% ל-4.9% תשואת US10Y נותרה ללא שינוי על 4.5%. הצפי לריבית 5.25% בסוף 2024.
הריבית בגוש האירו תרד למרות השיפור בפעילות הכלכלית- סנטימנט החברות בגוש האירו המשיך להשתפר, כך על פי האומדן הראשוני למדד מנהלי הרכש במאי שעלה ל-52.3 נקודות, המדד הגבוה ביותר מזה כשנה. ענפי השירותים המשיכו להוביל את הסנטימנט, עם שיפור בולט בספרד ואיטליה הנהנות מהביקושים העולים לתיירות, והחברות מדווחות על ירידה בלחצי המחירים. במקביל, החולשה בענפי התעשייה מתמתנת (47.4 נקודות במאי) עם הירידה הנמוכה ביותר מזה שנה בביקושים ליצוא. למרות החדשות המעודדות לרבעון השני, אנו עדיין מצפים שנראה את הבנק המרכזי מפחית את הריבית בחמישי לאור הירידה המהירה מהציפיות באינפלציה.
ישראל – שבוע מסחר הסתיים במגמה חיובית בהובלת מניות הבנקים על רקע דוחות טובים ומניות הדואליות שתרמו למדד ת"א טכנולוגיה. מדד ת"א 35 סיים את השבוע עם עליה של 1.3% ובחודש מאי הוסיף 2.6%, מדד ת"א בנקים שבלט השבוע עם עלייה של 4.2% הסתפק בעליה של 2.2 בחודש מאי ומדד ת"א טכנולוגיה עלה השבוע 1.6% אך בסיכום חודשי מציג תשואה חיובית של 6.4%. בגזרת האג"ח מגמה מגמה שלילית על רקע עליית התשואות בארה"ב, האפיק הצמוד ממשיך לבלוט הן בקונצרני והן בממשלתי על רקע עלייה בציפיות האינפלציוניות שנה קדימה מעל תחום היעד. מדד תל גוב צמוד 0-2 עלה בחודש מאי 0.9%, אינדקס אג"ח CoCo בנקים ומדד תל בונד צמודות 1-3 הוסיפו בחודש מאי 0.7% כל אחד.
בהתאם להערכות המוקדמות, ריבית בנק ישראל נותרה ללא שינוי על 4.5%. העלייה בסביבת האינפלציה והעלייה בפרמיית הסיכון של המשק תרמו להחלטה, זאת למרות הייסוף בשקל בהשוואה להחלטה הקודמת. ללא התמתנות הגורמים הללו נמוכים הסיכויים שנראה הפחתת ריבית בהחלטה הבאה. השווקים הפיננסים בישראל מצפים להפחתה של 0.25% בלבד ב-12 החודשים הבאים, (ואף מעבר לכך). להערכתנו, כן יש הסתברות טובה שנראה הפחתה משמעותית יותר. לאור העובדה שאנו צופים התמתנות בצמיחה ובצריכה בישראל ושחלק מהאינפלציה בפועל והצפויה מקורה בכלל בפעולות הממשלה (בלו, מע"מ, סיגריות וכדו') שיתרמו לצמצום הביקושים. בנוסף, אנו מצפים שנראה במהלך התקופה מדינות בעולם שמפחיתות את הריבית במיוחד באירופה שגם משפיעה על הריבית בישראל.
פרמיית הסיכון, מאז פרסום מדד המחירים לחודש אפריל, ראינו עלייה חדה בתשואות האג"ח הממשלתיות הארוכות (מעבר לעלייה בעולם) לרמתן הגבוהה ביותר מאז 2011. זאת למרות יציבות יחסית במדדי ה-CDS (המשמשים כביטוח מפני חדלות פירעון על אג"ח של ממשלת ישראל), ואף התחזקות של השקל. התשואות הגבוהות מייקרות את האשראי דבר שאם ימשך יחלחל לכל ענפי המשק (בעצימות שונה), ייקר את עלות החוב ויאט את הפעילות הכלכלית.
מאז פרוץ המלחמה אנו רואים עלייה בהיקף ההזמנות מחברות ישראליות בענף התעשייה הביטחונית, אחת מהן היא מנועי בית שמש. החברה פועלת בשני מגזרים: מגזר הייצור הכולל ייצור חלקים למנועי סילון (לרבות ייצור יציקות מדויקות של חלקי מתכת למנועי סילון) והמגזר המנועי, ובמסגרתו עוסקת בשיפוץ, הרכבה והנדסה של מנועי סילון ושל חלקים שונים למנועים. החברה היא המובילה בישראל בתחום, החברה רשמה ברבעון הראשון של 2024 הכנסות של 63.1 מיליון דולר בהשוואה להכנסות של 45.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 38.8%, כמו כן החברה סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם רווח נקי של 6.9 מיליון דולר בהשוואה לרווח נקי של 2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - זינוק של פי 3.5.
מתחילת השנה עלתה המנייה ב-66.5% ומפרוץ מלחמת חורבות ברזל עלתה המנייה כ-113%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.