ארה"ב - שבוע גדוש באירועים משמעותיים עוד לפנינו עם הבחירות לנשיאות ביום שלישי ועם הודעת הפד ביום חמישי. השווקים כבר מתכוננים ולאור המאבק הצמוד בין טראמפ להאריס נראה כי לקראת סוף השבוע כשיתפרסמו התוצאות השווקים יגיבו בהתאם לכאן או לכאן.
בשבוע החולף פורסמו נתוני התעסוקה לצד הISM ונתוני הצמיחה הפרטית שאוששו את ההתקררות בשוק העבודה לצד פרסום דוחות של החברות הגדולות עם תוצאות מעורבות ויחד הובילו את המדדים המרכזים לירידות. מדד S&P 500 ירד השבוע ב 1.4%- והנאסד"ק ירד 1.5%-.
נתוני הצמיחה של כלכלת ארה"ב לרבעון השלישי עמדו על 2.8% בעוד הצפי עמד על 3% ועדיין מלמד שאנחנו רחוקים מהאטה ומיתון בזכות צמיחה פרטית חזקה.
דוח התעסוקה לחודש אוקטובר היה חלש יחסית עם היקף משרות חדשות של 12 אלף, בעוד הצפי עמד על 105 אלף ובספטמבר עמד על 223 אלף, מה שמסמל על התקררות של שוק העבודה והתמתנות. שיעור האבטלה נותר יציב ועומד על 4.1% כפי שצפו לצד שיעור השתתפות של 62.6%. עלות שכר ממוצע לשעה עדיין בקצב של 4% לפי הצפי.
נתון משרות פנויות נמצא בשפל מאז ינואר 2021 עם נתון של 7.4 מיליון כאשר הצפי היה 8 מיליון, יחס משרות פנויות למובטלים ירד לרמה של 1.07 (נמוך מ2018).
נתון ISM מנהלי רכש יצא גם הוא מתחת לצפי ועומד על 46.5 כאשר הצפי היה 47.6 ובספטמבר הנתון עמד על 47.2.
בגזרת האג"ח עדיין חוסר יציבות. החשש מניצחון טראמפ ממשיך להעלות השבוע את עקום התשואות: תשואת US2Y עלתה מ4.1% ל4.2% ותשואת US10Y עלתה מ4.2% ל4.4%. צפי השוק להורדות ריבית 4.5% בסוף 2024 ולריבית 3.75% באוק' 2025.
השבוע פירסמו 5 החברות הגדולות את דוחותיהן לרבעון השלישי של 2024, כאשר גוגל ואמאזון בלטו בתוצאות החיוביות שלהן לעומת אפל, מיקרוסופט וMETA שהציגו נתונים פחות טובים.
הבנק המרכזי בקנדה הפחית את הריבית בפעם הרביעית השנה, אך הפעם ההפחתה הייתה משמעותית יותר ב0.5% ל-3.75%. הפחתת הריבית בארה"ב (שותפת הסחר העיקרית שלה) לצד הצמיחה הנמוכה והמשך העלייה בשיעור האבטלה ל-6.6% (רמתה הגבוהה ביותר מאז 2017) תרמו להחלטה. נגיד הבנק ציין שהאינפלציה חזרה לרמה נמוכה (1.6% בספטמבר) והפוקוס של הבנק הוא לשמירתה בגבולות היעד (סביב 2%) ולמנוע מיתון בכלכלה. לאור זאת הנגיד ציין שסביר שנראה עוד הפחתות,
אך הקצב והתזמון יהיה בהתאם לנתונים שיתפרסמו. אנו סבורים שהריבית תגיע ל-3 אחוזים בתחילת השנה הבאה.
גם בבריטניה האינפלציה ממשיכה לרדת מהר יותר מהציפיות ועמדה על 1.7%בספטמבר (הליבה 3.2%). אמנם חלק ניכר מכך הוא כתוצאה של הירידה במחירי האנרגיה (מינוס 16%) אך זו הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת 2021, והציפיות הם להמשך התמתנות עד לסוף השנה. התמתנות האינפלציה לצד ההערכות שהממשלה החדשה תציג בקרוב תקציב יחסית מרסן תומכים בהפחתת ריבית בהחלטה בחמישי הבא.
בסין הפחתת הריבית מתחילה להשפיע, אך עוד מוקדם לדעת האם זה יחלחל לשוק הנדל"ן שממשיך לרדת.
המדיניות המרחיבה של הבנק המרכזי בסין הורחבה משמעותית בחודשיים האחרונים עם הפחתה משמעותית של הריבית, יחס הרזרבה ועוד. ייתכן שהפעולות תרמו לשיפור בפעילות כאשר הנתונים הראשונים לספטמבר מצביעים על שיפור במכירות הקמעונאיות ל-3.2% ב-12 החודשים האחרונים, הקצב המהיר ביותר מזה כחצי שנה. עוד מוקדם להסיק שהשיפור יהפוך את המומנטום השלילי בשוק הנדל"ן, כאשר מדד מחירי הדירות המשיך לרדת ב-6% ב-12 החודשים האחרונים עד לספטמבר (9% מדד דירות יד-שנייה).
ישראל- נתוני שיא בחודש אוקטובר עם בולטות חזקה של מדד ת"א 90 שרק בשבוע החולף עלה 4.5%, מדד ת"א בנייה שעלה קרוב ל9% בחודש אוקטובר ומדד הנפט והגז שעלה 7.2% בסיכום חודשי.
שוק האג"ח מקבל רוח גבית מהמניות וגם שם אנו רואים התאוששות , בעיקר באפיק הקונצרני והלא-צמוד, תל בונד שקלי בנקים וביטוח עלה 1% בחודש אוקטובר כמו גם תל בונד שקלי 50.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.