ארה"ב - שבוע המסחר החולף הסתיים בעליות שערים כאשר במהלכו התרחשו 2 אירועים חשובים, מדד sP500 סיים את השבוע עם עליה של 0.6%+ ומדד הנאסד"ק הוסיף בסיכום שבועי 1.4%+. בעקבות ירידה התלולה בעקום התשואות מדד ה-S&P 500 זינק ביום שישי בשיעור החד ביותר מאז פברואר ב-1.3%, הנאסד"ק זינק ב-2% ומדד הפחד, הוויקס, צנח לשפל של חודש. הירידה בתשואות החלישה גם את הדולר, היה זה השבוע החלש ביותר שלו מאז חודש מרץ.
בהחלטת הריבית החשובה ביותר החודש הבנק המרכזי בארה"ב הותיר כצפוי את הריבית ללא שינוי על 5.25%-5.5%. במסיבת העיתונאים נגיד הבנק ציין את האכזבה מנתוני האינפלציה הגבוהים והדגיש שהריבית תישאר גבוהה לזמן ממושך. הנגיד ציין שהוא מאמין כי הריבית הנוכחית מספיק מרסנת, רק המשך ירידה באינפלציה תוביל בסופו של דבר להפחתת הריבית, אך הוא ושאר חברי הוועדה פחות בטוחים בכך בהשוואה להחלטה הקודמת. הנגיד ציין שלמרות שיעור האבטלה הנמוך נרשמים סימני ההתמתנות,
סקר משרות הפנויות שפורסם מספר שעות לפני החלטת הריבית הראה על המשך ירידה בביקוש לעובדים ובמספר המתפטרים מרצון, דבר שלהערכתו יחלחל לקצב עליית השכר ולאינפלציה בהמשך. במקביל הבנק הודיע על האטה בקצב צמצום המאזן, הבנק יאט משמעותית את קצב צמצום אחזקותיו באג"ח ממשלתיות ל-25 מיליארד דולר בחודש (במקום 60 מיליארד), אך ישאיר את קצב צמצום האג"ח מגובות המשכנתאות ללא שינוי על 35 מיליארד דולר בחודש. (כך הבנק יקל על הממשלה אך ישאיר את הלחץ על נוטלי המשכנתאות) בשורה התחתונה, הנגיד הסיר את החשש שהמהלך הבא בריבית יהיה כלפי מעלה ונתן תקווה שהיא תרד עוד השנה (אם כי כנראה לקראת סופה). כרגע השווקים מצפים להורדת ריבית של כ-35 נקודות בסיס עד סוף השנה (הפחתת ריבית אחת או שתיים של 0.25), להערכתנו תרחיש סביר בהחלט.
דו"ח התעסוקה הראשון שהיה חלש מהצפי אחרי 21 דו"חות שהיו חזקים מהצפי והשוק היה מרוצה. המשק האמריקאי הוסיף 175 אלף משרות חדשות בחודש אפריל, בהשוואה לצפי של 240 אלף משרות. שיעור האבטלה היה 3.9% בהשוואה לצפי של 3.8%. השכר לשעה עלה בשנה האחרונה ב 3.9% בהשוואה לצפי של 4.0%. נתוני שני החודשים הקודמים עודכנו למטה ב 29 אלף משרות. ISM שירותים וייצור יצאו חלשים ועומדים כעת מתחת ל-50 נתון המעיד על התכנסות של המשק האמריקאי.
נתונים אלו הורידו את עקום התשואות: תשואת US2Y ירדה מ5.0% ל4.8% ותשואת US10Y ירדה מ4.6% ל4.5%. הצפי לריבית 5.0% בסוף 2024.
לא רק ארה"ב מעניינת, ב-3 החודשים האחרונים עלה מדד ה-S&P 500 ב-2.8%, היורוסטוקס 600 באירופה הוסיף 5.6% ומדד ת"א 125 זינק ב 6.2%. מי שמגלה עוצמה לאחרונה הוא השוק הסיני, מדד ההנג סנג בהונג קונג עלה 9 ימים רצופים, בפעם האחרונה שזה קרה היה זה ב 2018. מאז 1964 היו 24 אירועים כאלה. שנה אח"כ המדד נתן תשואה ממוצעת של 28.5%. לחברות הטכנולוגיה הסיניות היו השבועיים האחרונים הכי חזקים בהיסטוריה.
ישראל – המשך מגמה חיובית זה שבוע שני ברציפות, ביום חמישי התקיים עדכון המדדים החצי שנתי והביא למחזור מסחר עצום של כ-6.5 מיליארד, לעומת ממוצע של 1.8 מיליארד, וכן לתנודות חדות במניות רבות. מדד ת"א 35 סיים את השבוע עם עליה של 0.8%+ ובשלושת החודשים האחרונים עלה 6.7%+, מדד ת"א נדל"ן בלט השבוע עם עלייה של2.2%+
בגזרת האג"ח נהנו המשקיעים מרווחי הון בעיקר במח"מ הארוך וכן ראינו יתרון באפיק הצמוד הן בממשלתי והן בקונצרני על רקע המשך עליה בציפיות האינפלציוניות.
מבחינת ריבית בנק ישראל, למרות הדחייה בהפחתת הריבית בארה"ב אנו מאמינים שיש הסתברות גבוהה שנראה את הריבית בגוש האירו יורדת בחודש הבא (אירופה במצב כלכלי פחות טוב) ושבישראל לאור השפעת המלחמה על הכלכלה והאינפלציה שנמצאת בתוך היעד אנו רואים הפחתת ריבית גבוהה ממה שהשוק צופה כרגע.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.