ארה"ב- שבוע רביעי של עליות במדדים המובילים בעקבות דוח תעסוקה וISM חזקים מהצפי שתומכים גם הם בתרחיש "נחיתה רכה" ומעודדים את השוק.
בעקבות דוח התעסוקה תשואת US2Y עלתה מ3.6% ל3.9% ותשואת US10Y עלתה מ3.75% ל4.0%. צפי השוק להורדות ריבית התמתן לריבית 4.5% בסוף 2024 ולריבית 3.5% בספטמבר 2025, זאת בהמתנה לנתוני מאקרו נוספים שצריכים להתפרסם עד תחילת נובמבר ועלולים אולי לשנות את התחזיות.
דוח התעסוקה לחודש ספטמבר שהתפרסם בשבוע החולף היה מעל הצפי ומלמד על שוק תעסוקה "חי ובועט".
נתון משרות חדשות עמד על 254 אלף בעוד הצפי היה 147 אלף ובחודש אוגוסט עמד על 159 אלף. ממוצע 3 חודשים עלה ל-169 אלף כאשר באוגוסט עמד על 142 אלף וזאת לעומת ממוצע של 6 חודשים שעמד על 177 אלף. שיעור אבטלה שהתפרסם עמד על 4.1% בעוד הצפי היה 4.2% ובאוגוסט גם 4.2%. שיעור ההשתתפות עמד על 62.7% כפי שהיה גם באוגוסט. שינוי בעלות שכר ממוצע לשעה (שנתי) עמד על 4.0% בעוד הצפי היה 3.8% ובאוגוסט 3.9%. שינוי חודשי של השכר 0.4% עם צפי של 0.3% ובאוגוסט 0.5%.
סך המשרות פנויות לאוגוסט עומד על 8 מיליון עם צפי של 7.6 מיליון וכאשר ביולי הנתון היה 7.7 מיליון.
דוח נוסף שהתפרסם הוא ISM מנהלי רכש לחודש ספטמבר שגם הוא היה מעל הצפי- שירותים 54.9 בעוד הצפי 51.7 ובאוגוסט 51.5, שיא מאז חודש פבואר 2023! נתון ההזמנות חדשות מעל הצפי. אך נתון הייצור היה מתחת לצפי ועמד על 47.2 בעוד הצפי 47.6 ובאוגוסט היה 47.2.
הנפט זינק השבוע ב9% בהשפעת המתיחות במזרח התיכון מול איראן ועומד כרגע על 74.5$.
סין- לאחר ההרחבות האגרסיביות של הבנק הסיני מדד ההנג סנג מזנק ב-30% בחודש החולף, עלייה חדה שלא ראינו כבר יותר מעשור לצד עלייה מתונה יותר במחירי חומרי הגלם לתעשייה. אין ספק שהתוכניות הללו הן המשמעותיות ביותר שנעשו עד כה לסיוע לענף הנדל"ן, אך עדיין לא ברור אם הן יספיקו לכלכלה, במיוחד שסנטימנט החברות ומשקי הבית עדיין נמוך והצריכה הפרטית צומחת בקצב איטי, כפי שראינו במדד מנהלי הרכש לספטמבר שהמשיך לרדת זה החודש הרביעי ברציפות.
בישראל S&P הורידה את דירוג ישראל מ-A+ ל-A. אופק הדירוג נשאר שלילי. פרמיית הסיכון של ישראל עלתה.
הדירוג עצמו פחות הפתיע, שלא כמו העיתוי. העדכון היה צפוי להתפרסם רק בעוד כחודש אך עקב התרחבות הלחימה בגזרה הצפונית שתהיה לדעתם אינטנסיבית וממושכת החליטו להקדים את הפרסום.
S&P רואה סבירות למלחמה ארוכה מול החיזבאללה מה שמציב סיכונים ביטחוניים עבור ישראל. S&P מעריכה שהלחימה בעזה והסלמת הלחימה בגבול הצפון, עם אפשרות למבצע קרקעי בלבנון, עשויות להימשך לתוך שנת 2025 עם סיכון לתגובה כנגד מדינת ישראל.
בהתאם, S&P צופה התאוששות כלכלית מאוחרת בישראל, ומשכך תיקנה מטה את תחזיות הצמיחה הריאלית ל0% בשנת 2024 ומ5% ל2.2% בשנת 2025, לצד התרחבות הגירעון הפיסקלי השנה (9%) בטווח הקצר והבינוני (5%), ככל שההוצאות הקשורות לביטחון יגדלו עוד יותר.
שבוע המסחר המקוצר שעבר עלינו לאור חג ראש השנה היה בסימן חיובי כאשר מניות הערך בלטו בעלייה של כמעט 4%, לצד מדדי הנדל"ן(3.8%) והבנייה (5%) שבלטו גם הם.
גם בגזרת האג"ח ראינו רווחי הון במח"מים הארוכים באפיק הצמוד, בשקלי ראינו בולטות ב2-5 שעלה 0.5%.
גם השוק הקונצרני היה בשבוע החולף במגמה חיובית כאשר מדד שקלי בנקים וביטוח עלה 0.75%.
ברביעי הודעת ריבית בנק ישראל שאמורה להיות ללא שינוי ולהותיר את הריבית על 4.5%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.