>

​​ירידה בחששות המשקיעים ממיתון קרוב הביאה איתה עליות חזקות במדדים המובילים. CPI - מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת. עונת הדוחות: התנופה בסקטור התעשיות הביטחוניות בישראל נמשכת. דוחות Q2.

​​​​ארה"ב - תנודתיות החריגה בשווקי ההון בעולם התחלפה בעליות חזקות בשבוע האחרון בין היתר לאור ההפנמה בשווקים שהריבית בארה"ב לא תרד מוקדם יותר מהמועד המתוכנן וכן ירידה בחששות ממיתון קרוב, על רקע פרסום נתון המכירות הקמעונאיות, נתון אשר מצביע על התנהגות הצרכנים, עלה ב-1% ביולי  הרבה מעבר לציפיות של 0.4%. בנוסף פורסמו גם תביעות האבטלה השבועיות שירדו במהלך השבוע. הנתונים כאמור שימשו סממן חיובי למשקיעים ולשוק שמנסה לעשות קאמבק לאחר החששות לגבי האטה בכלכלה שהתעוררו בעקבות דוח המשרות המאכזב של יולי ב-2 באוגוסט.

מדד s&p500 השלים ביום שישי 7 ימים רצופים של עליות. היה זה השבוע החזק ביותר שלו מאז חודש אוקטובר האחרון. המדד עלה כ- 4% ורחוק רק 2% משיאו. מדד הנאסד"ק סיים בעלייה של 5.3%. "שבע המופלאות" המריאו ב-6.3%. מדד חברות השבבים (SOX) שנחתך ב-9.7% לפני שבועיים זינק השבוע ב-9.8%.  סקטור הטכנולוגיה הוא כבר לא היחיד שלוהט. מתחילת השנה סקטור הפיננסיים (XLF) עלה ב-17.2% בהשוואה לעלייה של 15.5% של סקטור הטכנולוגיה. אנבידיה (NVDA) עלתה ביום שישי ב-1.4% והשלימה עלייה של 37% מהתחתית התוך יומית שלה ב-5 לאוגוסט.

ביום רביעי פורסם מדד המחירים לצרכן, נראה כי מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת כאשר האינפלציה ביולי חזרה להיות חיובית והייתה בהתאם  לציפיות - בחודש יולי האינפלציה עלתה ב-0.2%, האינפלציה השנתית ירדה ל-2.9%, מתחת לצפי שהיה ל-3%. אינפלציית הליבה עלתה ב-0.1%, מתחת לצפי שהיה לעלייה של 0.2%, ובשיעור שנתי עמדה על 3.3% לעומת הצפי שהיה ל-3.4%.

עקום התשואות, צפי השוק לתחילת הורדת ריבית בספטמבר, לריבית 4.75% בסוף 2024 ולריבית 3.75% ביוני 2025. תשואת התשואת US2Y נותרה ללא שינוי על 4.1% ותשואת US10Y נותרה 3.9%

בישראל בת"א בדומה לשאר השווקים בעולם אוירה חיובית בין היתר על רקע פרסום דוחות טובים של חברות ממגוון ענפים. בלטו לחיוב מדד ת"א 35 ומדד ת,א בנקים שעלו 2.5% כל אחד, מדד ת"א רשתות שיווק זינק 5.2%. בגזרת האג"ח נרשמה מגמה יחסית שלילית בעיקר במח"מ הארוך, בלט לחיוב מדד COCO בנקים שעלה 0.2% בשבוע החולף ו-4.4% מתחילת שנה. מט"ח: השיחות על הפסקת אש שלחו את השקל לעלייה ב-8 מתוך 9 ימי המסחר האחרונים כאשר העלייה בתנודתיות של השקל מול הדולר על רקע האיום האיראני, לא הפריעה למהלך העליות.

עונת הדוחות, השבוע החולף היו גדוש בפרסומי דוחות טובים, בין המפרסמות חברות מענף התעשייה הביטחונית וענף הבנקים.

אלביט מערכות, צבר ההזמנות ממשיך לעלות ועומד על כ-21 מיליארד דולר -צמיחה של 19% בשנת 2024 , הכנסות החברה עלו ב-12%בעיקר לאור העליה בפעילות בישראל, הרווח הנקי היה גבוה יחסית בשל הוצאות מימון נמוכות יחסית וכן התאמות לרווח המתוקנן. מתחילת החודש עלתה המניה בכ-11%.

נקסט ויז'ן, ההכנסות לשנת לרבעון שני 2024 הסתכמו על כ- 28 מ' דולר המשקפים צמיחה של כ- 131%. אנו מניחים כי התחזית של החברה לצמיחה של כ- 112% בהכנסות משקפת הכנסות דומות ברבעונים הבאים לשנה זו. הרווחיות הגולמית הסתכמה על כ- 71.8% לעומת 69.5% שהציגה החברה בשנת ברבעון מקביל אשתקד. הרווח הנקי המתואם (לוקח בחשבון הוצ' מו"פ שהוונו) עמד על כ- 15.4 מ' דולר לעומת כ- 5.8 מ' דולר ברבעון מקביל אשתקד. בשורה התחתונה תוצאות דוחות רבעון שני היו טובים אשר הצביעו על המשך צמיחה בפעילות וברווח. מתחילת החודש עלתה המניה 7.35%.

מנועי בית שמש, הגידול במחזור המכירות של החברה לעומת התקופה המקבילה אשתקד הסתכם בכ0 10.4 מיליון דולר המהווה גידול בשיעור של כ- 20.2% ומקורו בגידול בפעילות.       מגזר "החלקים": התוצאות משקפות את מגמת השיפור בתוצאות העסקיות בהמשך לתהליך ההתאוששות של ענף התעופה האזרחי, כאשר לצד הגידול המתמיד בהיקף הפעילות, הגידול ברמת ההוצאות הינו מתון. מגזר המנועים: ממשיך לממש הזדמנויות עסקיות שמקורם בביקושים הגוברים בסביבתה העסקית גם בישראל וגם בחו"ל (בדגש על השוק הביטחוני), ומתורגם לצמיחה במכירות ושיפור בתוצאותיו העסקיות. מתחילת החודש עלתה המניה 6.56%.

מדד המחירים ביולי מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יולי 2024 ב-0.6%,  מעט מעל הציפיות המוקדמות שלנו (0.5%+). בשנים עשר החודשים האחרונים  מדד המחירים לצרכן עלה ב-3.2%, לראשונה מאעז סוף 2023 שהאינפלציה חוצה את הגבול העליון של יעד בנק ישראל. עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: ירקות ופירות שעלו ב-3.2%, תרבות ובידור שעלה ב-1.8%, דיור ותחזוקת הדירה שעלו ב-0.8%, כל אחד ומזון ותחבורה שעלו ב-0.5%, כל אחד. ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: הלבשה והנעלה שירד ב-2.4% וריהוט וציוד לבית שירד ב-0.6%. בשכר הדירה החודשי, עבור השוכרים אשר חידשו חוזה, נרשמה עליה של 2.6% ועבור השוכרים החדשים נרשמה עלייה של 3.4%.

התחזית הראשונית שלנו למדדים הקרובים; באוגוסט עלייה של כ-0.5% בהובלת אותם סעיפים שהובילו ביולי, דיור, נופש וטיסות. בספטמבר אנו צופים מדד של אפס עד מינוס 0.1% לאור הצפי לירידה במחירי הנופש (אחרי הקיץ) לצד ירידת במחירי המזון לקראת חגי תשרי. ל-12 החודשים הבאים התחזית שלנו עומדת על 2.9%, כולל עליית המע"מ המתוכננת לתחילת 2025.

להערכתנו, המדד הגבוה לצד הצריכה הפרטית החזקה ואי הוודאות לגבי תקציב המדינה, לא יאפשרו לבנק ישראל להוריד את הריבית החודש. יחד עם זאת, במבט קדימה על רקע החולשה המסתמנת במנועי הצמיחה של המשק לצד הפחתות הריבית המסתמנות בעולם, אנו צופים ירידה מהירה יותר בריבית בהשוואה לציפיות כרגע בשווקים ולתחזית בנק ישראל האחרונה.

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. 

כלים נוספים