>

אופטימיות בארה"ב משנה את כיוון המניות לעליות. עונת הדוחות בארה"ב נמשכת, ביום שלישי נטפליקס צפויה למסור את דוחותיה. השוק בישראל ממשיך במגמה החיובית בצל עסקת החטופים והפסקת האש.

ארה"ב- שבוע של אופטימיות מובילים את שווקי המניות בארה"ב לשנות כיוון לעליות, מדד s&p 500  עלה בשבוע החולף 2.9% והנאסדק 2.5%. האופטימיות בארה"ב ממשיכה מאז ניצחון טראמפ ובעידוד מספר נתונים שפורסמו. הראשון הוא אומדןGDP Now   שצופה המשך צמיחה ברבעון האחרון של שנת 2024 ב3%, הנתון השני שפורסם מתייחס למדד CPI שהיה מעט נמוך מהצפי 0.2% (צפי 0.3%), אנו רואים האטה גם בקצב השנתי של האינפלציה 3.2% לעומת 3.3% בנובמבר. שירותים ליבה ללא דיור עמד על 0.2% וברמה שנתית של  4.1% , לעומת נובמבר שם היה על 4.3%.  נתון אחרון שפורסם היה מדד בטחון העסקים הקטנים NFIB  דצמבר שנמצא בשיא מאז 2019. מדד התעשייה של פילדלפיה בשיא מאז אפריל 2021.

עונת הדוחות בארה"ב ,  הראשונים היו הבנקים עם תוצאות חיובית שמתחברות לתחושת האופטימיות הכוללת בשווקים. בנק ג'יי פי מורגן דיווח על הכנסות ורווחים גבוהים מהצפי בזכות הכנסות גדולות ממסחר באג"ח ופעילות בנקאות השקעות חזקה. דוחות חזקים הקפיצו גם את מניות גולדמן זאקס  ו-וולס פרגו. ביום שלישי יתפרסמו דוחות Netflix, ברביעי Procter & gamble, בחמישי Union pacific ובשישי Verizon.

בשוק האג"ח ראינו התמתנות של העקום, התשואה לשנתיים ירדה מ4.4% ל4.3% והתשואה ל10 שנים ירדה מ4.76% ל4.6%. השוק צופה ריבית 4.25% בסוף 2025.

מחר לא יתקיים מסחר בארה"ב לרגל יום מרטין לותר קינג, בנוסף תערך השבעת הנשיא טראמפ כאשר אנו צופים המשך אופטימיות בשווקים על סמך אירועי העבר בהשבעות נשיא קודמות.

בגוש האירו האינפלציה עלתה בדצמבר ל-2.4% בהובלת עליות במחירי השירותים והתאוששות במחירי האנרגיה, בעוד אינפלציית הליבה נותרה יציבה ברמה של 2.7%. למרות העלייה הרציפה באינפלציה בשלושת החודשים האחרונים, אנו צופים הפחתת ריבית נוספת בפגישת הבנק המרכזי הקרובה. הצפי להפחתת ריבית נשען על נתוני צמיחה חלשים, ירידה במדדי הסנטימנט העסקי והצרכני, ועלייה בסיכונים פיסקאליים שנובעים בין היתר ממדיניות מכסים בארה"ב. כישלון בהעברת התקציבים בצרפת ובגרמניה החריף את התנודתיות בשוקי האג"ח, והוביל לעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות. באופן יוצא דופן, תשואות האג"ח הארוכות בצרפת עקפו את אלו של יוון, המשקפות עלייה משמעותית בפרמיית הסיכון של הכלכלות המובילות בגוש האירו.

בסין האינפלציה  סיימה את שנת 2024 בירידה שנתית של 0.1% במדד המחירים לצרכן וירידה של 2.1% במדד המחירים ליצרן, נתונים המשקפים חולשה מתמשכת בביקושים המקומיים והאטה בצריכה הפרטית. מגמות אלו מחזקות את הציפיות להפחתת ריבית נוספת מצד הבנק המרכזי, אשר תורמת להיחלשות נוספת של היואן.

ביום שישי האחרון התפרסמו נתוני הצמיחה לרבעון האחרון לשנת 2024 של כלכלת סין שהפתיעה לטובה עם צמיחה של 5.4%, האנליסטים הכי אופטימיים ציפו ל-5% בלבד. נתון זה מצטרף לעלייה שהייתה ברבעונים הקודמים יחד עם זאת, בסיכום שנתי הצמיחה עמדה על 5% בלבד – שזו ירידה לעומת 2023, שבה נרשמה צמיחה של 5.4%. הנתון שדחף את הכלכלה קדימה ברבעון האחרון הוא בעיקר עלייה במכירות הקמעונאיות, שעלו בדצמבר ב-3.7%, ונתמכו בייצור התעשייתי שזינק ב-6.2%. זו הייתה הוכחה שהשוק הסיני עדיין יכול להפגין עוצמה, במיוחד במגזרים שצורכים יותר טכנולוגיה ומוצרים חדשניים.

בישראל- עסקת החטופים יצאה לדרך, השוק בארץ ממשיך להפגין אופטימיות וביצועים מרשימים, כאשר מדד ת"א 90 ובנקים עולה 3.7% ומשלים עלייה של 6.5% מתחילת שנת 2025. מדד ת"א נדל"ן עולה 4%, נפט וגז 3% ומיד קאפ 150 עולה 3.5%. גם בגזרת האג"ח ראינו עלייה קלה בצמודים לאחר פרסום המדד , תל בונד 60 עלה 0.1%.

בשבוע החולף פורסם מדד המחירים לצרכן שהיה נמוך מהצפי וירד בדצמבר ב-0.3%, לעומת התחזית המוקדמת לירידה של 0.1%. בעקבות כך, האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים (וב-2024 ) מסתכמת ב-3.2% אך צפויה לעלות בחודש ינואר בעקבות עליית המע"מ. ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי הירקות והפירות הטריים שירדו יותר מהשינוי העונתי ב4.3%- ותרמו 0.3%- למדד (יתכן על רקע החורף החמים) וסעיף התחבורה (הטיסות) 4%- שתרם 0.2%- למדד. התחזית הראשונית שלנו למדדים הקרובים היא לעלייה של 0.5% במדד ינואר בעיקר בשל צעדי הממשלה הכוללים עליית המע"מ, תעריפי התחבורה הציבורית ועוד. מדד פברואר צפוי לעלות בכ-0.3% ול-12 החודשים הבאים התחזית שלנו נשארת על 2.6% (כאשר יש אפשרות לעדכון כלפי מטה במקרה של המשך התחזקות השקל).

בהקשר לריבית בנק ישראל, למרות המדד השלילי האינפלציה עדיין מעל ליעדה (3.2%) ועוד תעלה בחודש הבא. לכן בנק ישראל צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי גם בהחלטה הבאה ב24 לפברואר . אך המדד הנמוך מהציפיות לצד התחזקות השקל והירידה בציפיות לאינפלציה מקרבות את מועד הפחתת הריבית. כמו בעבר, גם היום אנו סבורים שנראה את הריבית יורדת לפחות פעמיים (ב0.25%) במהלך 2025.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. 

כלים נוספים