ארה"ב - השבוע החולף התאפיין בתנדתיות רבה לה תרמו דברי טראמפ בעניין ההגנה על טאיוואן והכוונות של ארה"ב להטיל מגבלות נוספות על הייצוא לסין, אמירות אלו שלחו את המדדים לירידות חדות כאשר עבור מדד הנסד"ק היה זה היום הגרוע ביותר מאז דצמבר 2022. למרות הירידות במדדים היתה נקודת אור שהראתה כי במשך יומיים רצופים 75% ממניות מדד s&p500 רשמו תשואה עודפת על המדד. הסבירות הגוברת בקרב המשקיעים להורדת ריבית כבר בספטמבר חיזקה את האופטימיות והביאה את המשקיעים להסית כספים מהמניות הגדולות למניות הקטנות אשר נתפסות כמרוויחות הגדולות מהורדת הריבית. גם בקרב חברות הטכנולוגיה רואים רוטציה. בחמש השנים האחרונות מדד הנאסד"ק 100 נתן תשואה מצטברת של 160% (21% לשנה), בהשוואה לתשואה מצטברת של 92% (13.9% לשנה) שנתן מדד הנאסד"ק 100 במשקל שווה. מאז תחילת הרוטציה ב-10 ליולי איבד הנאסד"ק 100 5.6% בעוד הנאסד"ק 100 במשקל שווה ירד ב-1.9% בלבד.
ביום שישי כבר לא ראינו רוטציה בין חברות גדולות וקטנות, ובין חברות צמיחה לערך. ראינו ירידה רוחבית. מה השתנה? הרי מורידים ריבית, תיקון אחרי עליות חדות ואופטימיות קיצונית הוא דבר רגיל.
מדד הראסל 2000 אומנם ירד ב-3 ימי המסחר האחרונים אך ב-9 ימי המסחר האחרונים הוא עלה ב-6.5% בזמן שמדד
ה-S&P 500 איבד 2.3%. קרנות מנייתיות המתמחות בחברות קטנות ראו השבוע את הגיוס השני הכי גדול שלהן מעולם.
עונת הדוחות נכנסת להילוך גבוה - 31% מהחברות ה-S&P 500 צפויות לפרסם את הדוחות הכספיים לרבעון השני של השנה ולהשפיע על התנודתיות בשווקים. נטפליקס (NFLX) פרסמה תוצאות, הכנסות החברה צמחו ב-17% והוסיפה 8 מיליון מינויים חדשים. החברה הזהירה כי קצב הצמיחה של ההכנסות יואט ברבעון ה-3.
בישראל, בשונה מהעולם , עיקר ההשפעות על המדדים הם נתונים בטחוניים כאשר התנהלות השווקים נעה בין המלחמה בצפון לעסקאות חטופים. השבוע החולף התאפיין בתנודתיות רבה כשנמשכת תשואת היתר של מניות השורה השנייה. מדד בת"א 90 של 1.6% (מתחילת החודש 10.2%) ומנגד מדד בת"א 35 ירד של 1.2% אך עדיין נמצא בטריטוריה החיובית מתחילת החודש. מניות הנדל"ן מפגינות עוצמה גם השבוע כאשר מדד ת"א נדל"ן עלה 1.5% (מתחילת החודש עלו מניות הנדל"ן בכ-14% כאשר מדד ת"א בנייה לבדו עלה כ-19%). בגזרת האג"ח- בשבוע האחרון לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן ראינו עליה בציפיות האינפלציוניות דבר שהביא איתו ביצועים עודפים באפיק הצמוד על פני האפיק השקלי. מדד תל גוב צמוד 2-5 הוסיף כ-1%, תל גוב צמוד 5-10 עלה גם כן בכ-1% ובאג"ח הקונצרני בלט מדד תל בונד צמודות בנקים עם עליה של 0.6%.
מדד המחירים לצרכן לאחר 3 הפתעות רצופות (בכיוונים שונים), המדד לחודש יוני עלה ב-0.1%, מעט מעל ההערכה שלנו שיישאר ללא שינוי והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה ל-2.9% (בגבול העליון של יעד בנק ישראל). ירידה במחיר הדלק, הפירות-ירקות וההלבשה קיזזה את העלייה במחירי השכירות המזון והנופש. במבט קדימה, על פי האומדנים הראשוניים אנו צופים עלייה של כ-0.5% במדד יולי (שכירות, טיסות ונופש) ומעט פחות באוגוסט. על רקע התחזקות השקל התחזית שלנו ל-12 המדדים הקרובים ירדה ל-2.8% (כולל עליית המע"מ המתוכננת בתחילת 2025).
הצפי שלנו להאטה בצמיחה הכלכלית, לצד התגברות הציפיות להפחתות ריבית בעולם והייסוף בשקל מחזקים את הערכתינו שנראה את בנק ישראל מפחית את הריבית מספר פעמים ב-12 החודשים הבאים, זאת בניגוד לתחזית הבנק מהשבוע שעבר הצופה הפחתה בודדת בלבד במהלך אותה התקופה.
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.