ארה"ב - השבוע שווקי המניות בארה"ב היו בסימן שלילי, S&P ירד 1.6% דאו ג'ונס איבד 2.5% והנאסד"ק 2.4%. כשאנו בוחנים את התנהלות השווקים בארה"ב נראה כי הם מושפעים בעיקר משלושה גורמים עיקריים: נתוני מאקרו, דוחות כספיים והצהרות טראמפ. השבוע היה לנו את שלושתם.
נתחיל במאקרו: פורסם מדד מנהלי רכש SP ברמה נמוכה של 50.4, הרמה הנמוכה מזה 17 החודשים האחרונים, כאשר עיקר הירידה נבעה מהירידה של מגזר השירותים. שיפור קל ראינו במגזר התעשייה שעלה מ-50 ל- 50.6, אך בגדול הנתונים היו די מאכזבים. נתון שני שהתפרסם היה מדד בטחון הצרכנים של אוניברסיטת שיקאגו שיורד במשך חודש שני ברציפות לרמה של 64.7, 15.9% פחות מחודש פברואר אשתקד, ובעוד הצפי עמד על 67.8. ציפיות האינפלציה במדד זה קפצו ל-3.5% בחמש שנים ו-4.3% לשנה. בעקבות פרסום הדוח ביום שישי האחרון, מדד הוויקס עלה ב16% וקפץ ל-18.21 כאשר המדדים עצמם ירדו סביב ה-2%. תשואת אג"ח ל10 שנים ירדה ל-4.53%.
עוד פורסם השבוע פרוטוקול ישיבת הפד FOMC להחלטת הריבית האחרונה שם אנו רואים כי אין ציפייה להוריד את הריבית שוב בקרוב, חברי הוועדה מעוניינים לראות התקדמות נוספת בירידת האינפלציה עקב שינויים צפויים במדיניות הסחר וההגירה והם מאותתים למעשה שלא תהיה הורדת ריבית נוספת עד שנתוני האינפלציה והתעסוקה לא יצדיקו זאת.
בבחינת שוק האג"ח בארה"ב ראינו את התשואה לשנתיים יורדת מכ- 4.3% ל-4.2% והתשואה ל-10 שנים יורדת מכ- 4.5% ל- 4.43%.
בהסתכלות על הדוחות הכספיים (עד כה 70% מהחברות דיווחו): 70% מהחברות הפתיעו לטובה בשורת ההכנסות עם צמיחה של 5.2% ו- 80% הפתיעו לטובה בשורת הרווחים עם צמיחה של 11%. הסקטור הבולט ביותר שהפתיע לטובה בשורת הרווח: פיננסים.
ובעניין ההשפעה השלישית - הצהרות טראמפ, יש תקווה שיצליח לגבש מתווה לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה אך מצד שני אנו רואים המשך הצהרות על המכסים שמעלים את אי הוודאות ומספקים תנודתיות גבוה לשווקים. עיקר המכסים נוגע לפלדה ואלומיניום במרץ, כלי רכב, שבבים ותרופות באפריל, סבירות לגביית היטל על עץ.
אירופה - היום יתקיימו בחירות בגרמניה , מדד ה DAX שבר שיא השנה עקב אופטימיות שממשלה חדשה תוכל להעביר רפורמות נחוצות ולתת דחיפה לצמיחה. דבר נוסף שדחף את המדד הוא המחירים והמכפילים הנמוכים ביחס לארה"ב.
באוסטרליה הפחתת ריבית בשיעור של 0.25% ל- 4.1% לראשונה מאז 2020 ובניו זילנד מ- 4.25% ל- 3.75%.
ישראל - שבוע חיובי בשווקי המניות בארץ כאשר מדד ת"א 35 עלה 0.6%, ת"א 90 ובנקים 1.16% וסקטור הנפט והגז 1.76%. גם בגזרת האג"ח המגמה הייתה חיובית כאשר ת"א שקלי בנקים וביטוח עלה 0.32%, תל בונד 60 0.33% ותל בונד שקלי 50 0.38%.
הצמיחה בישראל עמדה ב 2024 על 1.0%. הצמיחה לנפש התכווצה ב- 0.3%. התומכים העיקריים לצמיחה היו צריכה פרטית (3.9%) והוצאה ציבורית (גידול של 14%). ברבעון האחרון צמח ב 2.5% (יבוא רכבים). הצמיחה ברבעון השלישי עודכנה מ- 4.0% ל- 5.3%. מספר המשרות הפנויות: 140,000.
מחר, יום שני, תפורסם החלטת הריבית של בנק ישראל והמדד המשולב למצב המשק. הצפי לריבית הוא ללא שינוי.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.