>

פאוול: צפויה עוד דרך ארוכה עד שהאינפלציה תתייצב ברמה נמוכה. עקום התשואות נשאר ברמת שיא, שיפוע 2-10 התרחב לשפל. שרת האוצר ילן רואה סבירות נמוכה יותר למיתון. בבריטניה הריבית עלתה מעל הצפי.

​​​בארה"ב מדד ה S&P 500 החליט לקחת מנוחה לאחר 5 שבועות רצופים של עליות וירד ב 1.4% השבוע וכך גם ירד מדד הנסד"ק. שני המדדים ירדו ב 4 מתוך 5 ימי המסחר האחרונים. גם הנסד"ק 100 ירד ב 1.4% כשהוא מסיים רצף של 8 שבועות ירוקים ברציפות, דבר שלא ראינו מאז מרץ 2019. קשה למצוא סיבה כלכלית טובה לירידות. 

כן, ראינו נתונים על ירידה בפעילות הכלכלית באירופה, מה ששלח את תשואות האג"חים שם למטה בצורה חדה, אבל לא מסוג הדברים שעד עכשיו זעזעו את השוק. הסנטימנט נחלש ככל הנראה על רקע דבריו של פאוול בסנאט נצטרך להעלות ריבית עוד פעם או פעמיים השנה וכי יש עוד דרך ארוכה עד שהאינפלציה תתייצב ואכן הצפי להורדת ריבית בשוק מתרחק לתחילת 2024.

עפ"י נתוני בנק אוף אמריקה אנו רואים סימנים ראשונים שהמשקיעים בורחים ממניות הטכנולוגיה.  ​

​מדד
​שבוע
​חודש
​2023
S&P500
1.4%-
​4.8%
​13.3%
​Nasdaq
1.4%-
6.3%
​28.9%
​Dax30
3.2%-
0.2%
​13.7%

Nikkei225
2.7%-
6.4%
25.6%
HangSeng55.7%-0.8%
4.5%-

​TA35
1.8%-
0.9%-
0.5%-


הם פדו השבוע שני מיליארד דולר מקרנות הטכנולוגיה, הפדיון הגדול ביותר זה 10 שבועות. בנקודת היציאה שלהם הנסד"ק 100 עלה ב 38% מתחילת השנה, כשהוא בדרכו לחצי השנה הטובה ביותר שלו מאז 1999.

לונדון לא מחכה לי, הבנק המרכזי בבריטניה העלה את הריבית ב-0.5% ל-5% (יותר מההערכות המוקדמות לעלייה של 0.25%). זו הרמה הגבוהה ביותר מאז 2008 לאחר שב-3 ההחלטות הקודמות הבנק העלה את הריבית ב- 0.25% בלבד. הסיבה להאצה היא המשך העלייה בשכר לצד המשך ההפתעות כלפי מעלה באינפלציה. נתוני האינפלציה למאי הפתיעו לרעה כאשר האינפלציה נותרה ללא שינוי על 8.7%,  ואינפלציית הליבה (ללא מוצרי המזון והאנרגיה) שהמשיכה לעלות ל-7.1% (שיא של יותר מ-40 שנה). עליית המחירים היא רוחבית וכוללת את רוב הסעיפים במדד בדגש על טיסות, נופש, ביגוד, ריהוט, רכבים ושכירות. נזכיר, שבנוסף למגמות האינפלציוניות שאנחנו מכירים בסעיפי השירותים מרוב העולם המערבי בריטניה סובלת גם ממחסור חמור בכוח עבודה בעקבות הברקזיט.

בשורה התחתונה להערכתנו תהליך עליית הריבית בבריטניה עוד רחוק מסיום, דבר שתומך בתשואות אג"ח גבוהות יותר שימשיכו להכביד על הכלכלה בהמשך השנה בדגש גם על שוק הנדל"ן.

סין מאבדת מומנטום הבנק המרכזי ממשיך להרחיב. הנתונים האחרונים מסין מצביעים אמנם על צמיחה חיובית ברבעון השני, אך היא מאיטה מהר מהציפיות. כך ב-12 החודשים האחרונים עד למאי המכירות הקמעונאיות והייצור התעשייתי עלו ב-13.4% ו-3.4% בהתאמה, נמוך מהערכות המוקדמות. זאת בנוסף לנתוני יצוא הסחורות למאי שירדו ב-7.5% מול התקופה המקבילה בשנה שעברה לאור ההאטה הגלובלית בענפי התעשייה.

לאור זאת הבנק המרכזי ממשיך בצעדים מרחיבים כאשר הפחית (מוקדם מהצפוי) את הריבית השבועית ב-0.1% ובשיעור דומה גם את הריבית לשנה ל-3.55% ואת הריבית ל-5 שנים ל-4.2% . זו ההפחתה הראשונה של הריביות הללו מאז אוגוסט בשנה שעברה. בנוסף פורסמו דיווחים על כוונת הממשלה להשיק תוכנית תמריצים נוספת, בדגש על שוק הנדל"ן שבירידה כבר זמן ממושך הרחבה שאם תהיה משמעותית תשפיע גם על מחירי חומרי הגלם בעולם.

בישראל, על רקע המגמה העולמית המגמה החיובית בבורסה בישראל נעצרה. ניתן היה לראות כי ענפים שתקנו חזק מתחילת החודש התממשו יותר מהאחרים. מדד ת"א 125 ירד השבוע ב 1.84% ומדד ה 90 השיל מערכו 2.1% . בגזרת האג"ח בלטו לחיוב גם השבוע מדדי האג"ח השקליים (מדינה וקונצרני) כאשר מדד תל בוד שקלי-50 עלה השבוע 0.8% ובשלושה חודשים האחרונים 4.5%+. 

מיקוד תיק ההשקעות לשבוע הקרוב:

​​אפיק
​סקטור/תחום
​הרציונל מאחורי ההשקעה
​אג"ח ישראל
​תיק אגח ישראלי
​לאור עליות התשואות בשנה האחרונה באפיק הממשלתי, ניתן כבר לבנות תיק אג"ח המשלב אג"ח ממשלתי .

לאור הריביות הגבוהות שנוצרו באג"חים, עדיפות לבניית תיק אג"ח סולידי במח"מ עד 3 שנים, בדירוגים גבוהים ובתשואה גלומה אטרקטיבית. 

לאור ההפתעה כלפי מטה במדד כדי לשקול חזרה לאפיק השקלי.

​מניות ישראל
​מניות בישראל
​מומלץ לשמור על חשיפה חלקית למניות בשל התנודתיות שעשויה לאפיין את השווקים בטווח הזמן הקרוב.

ממשיכים לתת עדיפות לחברות רווחיות עם מינוף נמוך.

השוק בארץ ממשיך להיות בתמחור אטרקטיבי ביחס לשוק בארה"ב​​.

​מניות חו"ל
​חשיפה נרחבת לסקטורים
​נכון לשמור על חשיפה מנייתית בעיקר בארה"ב, עם הטיה לחברות רווחיות ויציבות שיכולות להתמודד טוב יותר עם זעזועים ויודעות להתמודד טוב יותר עם אינפלציה גבוהה לצד ריבית גבוהה.
​דולר
​ניצול הזדמנות ביתרות דולר
חשיפה לדולר בתקופות של תנודתיות תורמת לתיק, בשל מתאם שלילי לנכסי הסיכון המרכזיים האחרים.


אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

כלים נוספים