>

ישראל- שבוע שני ברציפות של בולטות במניות מהשורה השנייה. פרסום נתוני צמיחה 2.8% (מעל לצפי). מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה 0.1% בהתאם לציפיות. עונת דוחות Q2 לקראת שבוע עמוס נוסף- בשלישי  MSFT ברביעי META בחמישי AMZN ו AAPL.

​​​​ארה"ב שבוע נוסף בו המסחר התאפיין בתנדתיות יחד עם זאת ראינו התרחבות במניות שעלו כאשר ביום שישי כל 11 הסקטורים עלו. מדד הראסל 2000 עלה השבוע 3.5% ומתחילת החודש זינק ב-10.4%. זה היה השבוע ה-2 ברציפות שה-S&P 500 ירד, אבל מספר המניות שעלו במדד היה גבוה מאלה שירדו, 308 לעומת 194. ב-12 ימי המסחר האחרונים הראסל 2000 עלה ב-10% ואילו מדד S&P 500 ירד ב-3%. זה הפער הגדול ביותר בתשואה בין שני המדדים בתקופה של 12 ימי מסחר שראינו מעולם. העלייה הרחבה בשוק קיבלה דחיפה מנתוני האינפלציה המתונים שפורסמו. ביום רביעי ראינו ירידות חדות בשיעור הגבוה ביותר מדצמבר 2022: ה S&P ירד 2.3% והנאסד"ק כ 3.6% בהובלת 7 הגדולות שירדו בממוצע כ 5.6% (ובפרט טסלה, אנבידיה ו META) לאחר שגוגל וטסלה פרסמו דוחות. 

מדד האינפלציה -מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב, עלה ב-0.2% ביוני, בהתאם לציפיות וגבוה מ-0.1% בחודש מאי. ברמה השנתית עומד המדד על 2.6%, ללא שינוי לעומת החודש הקודם וגבוה מהצפי של-2.5%. מדד המחירים הכללי הציג עלייה חודשית של 0.1%, ועלייה שנתית של 2.5%. בהתאם לציפיות. בסך הכל, לחץ המחירים פוחת וזה עשוי לעזור לבכירי הפד' להאמין כי האינפלציה אכן מתקדמת אל עבר יעד ה-2% של הבנק המרכזי. מדד ה-PCE משמש את הפד' בהחלטות בנוגע למדיניות המוניטרית שלו. הירידה באינפלציה בנוסף להקלה בשוק העבודה הביאו את השווקים בארה"ב לצפות ל-3 הורדות ריבית עוד השנה, שלפי הערכות יחלו מחודש ספטמבר עם סבירות של 99.7%. השווקים מתמחרים סיכוי של 93.3% כי הריבית תישאר שוב על כנה בהחלטת הריבית הקרובה של הפד'. נתוני צמיחה- לרבעון השני של השנה התפרסמו ביום חמישי הראו צמיחה של 2.8% כשהצפי היה 2%. 

עונת הדוחות לקראת השבוע שני עמוס – 41% מחברות ה-S&P 500 פרסמו תוצאות עד עתה. 60% מהן דיווחו על הכנסות מעל הצפי, בהשוואה לממוצע של 69% שעשו כן בחמש השנים האחרונות. אלפאבית (GOOGL)- הכנסות החברה ברבעון השני היו בצפי, 84.74 מיליארד דולר (גידול של 14% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד) ושיעור הרווח התפעולי צמח ל-32% מ-29%. הרווח למניה 1.89 דולר לעומת 1.84. ההכנסות מפרסום היו 64.6 מיליארד דולר (בצפי) וההכנסות מפעילות הענן היו 10.3 מיליארד דולר. טסלה (TSLA) מאכזבת -הכנסות החברה צמחו ב2%, אך הרווח למניה היה נמוך מהצפי. ההכנסות הסתכמו ב25.5 מיליארד דולר, לעומת 24.77. הרווח למניה היה 52 סנט, לעומת צפי של 62 סנט. השבוע צפויות לפרסם מיקרוסופט (MSFT) (שלישי לאחר הסגירה) ביום רביעי לאחר הסגירה תפרסם מטא (META) וביום חמישי גם כן לאחר הסגירה יפרסמו אמאזון (AMZN) ואינטל (INTC).

ישראל, המסחר בישראל בניגוד לארה"ב ושאר העולם שמגיב לנתונים כלכליים בישראל המסחר מושפע בעיקר מנתונים גיאופוליטיים כאשר מצד אחד החששות מהסלמה בצפון ומצד שני התקווה לעסקת חטופים. הבוקר פתחו המדדים בירידות חדשות על רקע האסון במג'דל שמס שכנראה יביא איתו לתגובה חריפה של צה"ל דבר שמגביר את החששות בקרב המשקיעים. מתחילת חודש חודש יולי אנו רואים סגירת פערים משמעותית ביותר בין המדדים בארץ למדדים בארה"ב (בעיקר ת"א 90 בהובלת מדד ת"א בנייה. מדד בת"א 90 עלה 0.85% (מתחילת החודש 11.13%) ומדד ת"א 60SME עלה 0.98% ומנגד מדד בת"א 35 עלה "רק" 0.29% אך עדיין נמצא בטריטוריה החיובית מתחילת החודש. מניות הנדל"ן מפגינות עוצמה גם השבוע כאשר מדד ת"א נדל"ן עם דגש על ת"א בנייה שעלה 1.86% (מתחילת החודש עלו עלה כ-21%).

בגזרת האג"ח- נרשמו עליות נאות לכל רוחב הגזרה כאשר באפיק השקלי ראינו בולטות על פני האפיק הצמוד. מדד תל גוב שקלי 2-5 הוסיף כ-0.26% בעוד המדד תל גוב צמוד 2-5 ירד בכ-0.06% ובאג"ח הקונצרני בלט מדד אינדקס אג"ח CoCo בנקים עם עליה של 0.21%.

בניגוד למגמה בחודשים האחרונים, נתוני שוק העבודה ליוני היו חיוביים וטובים מהציפיות כאשר שיעור האבטלה ירד ל-3.2% ביוני (3.4% במאי), זאת לאחר כ-6 חודשים רצופים של עלייה. בגילאי העבודה העיקריים (25 עד 64) שיעור האבטלה ירד ל-2.8%, קרוב לרמה שנרשמה ערב המלחמה. גם הביקוש לעובדים נותר גבוה כאשר מספר המשרות הפנויות עמד על כ-140 אלף ביוני. יחד עם זאת, יש לציין שעיקר הגידול במשרות הפנויות השנה מרוכז במספר מצומצם של ענפים (בנייה, מסחר קמעונאי ואירוח), בענפים אלו, להערכתנו, גם נמשיך לראות לחצים לעליית שכר.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. ​

כלים נוספים