ככל שסכום הפיצוי החודשי שנרכש בפוליסה גבוה מהפיצוי החודשי שמשולם מגורם ממשלתי, ישולם פיצוי בקיזוז התשלום אשר משולם מהגורם הממשלתי. הפיצוי הכולל לא יפחת מ-100% מממוצע השכר מכלל מקורות ההכנסה, ולא יפחת מ-30% מסך הפיצוי החודשי שנרכש במקרה של נכות מלאה, ובמקרה של נכות חלקית מן החלק היחסי בהתאם.
קצבת שאירים מכספי עמיתים שנפטרו
קרן פנסיה חדשה
במקרה של פטירת עמיתים בקרן הפנסיה, תיבחן תחילה זכאותם של השאירים לקבלת קצבת שאירים. קצבת השאירים הכוללת של עמיתים מבוטחים בקרן הפנסיה תחושב בהתאם לשכר הקובע בקרן ולשיעור הכיסוי למקרה פטירה שבוטח בקרן. שאירים בקרן הפנסיה הינם בן או בת זוג נשואים או ידועים בציבור, ילדים עד גיל 21, ילד עם מוגבלות והורים נתמכים, וכל זאת בהתאם להגדרתם בתקנון הקרן.
הזכאות לתשלום קצבאות השאירים תיבחן בהתאם לתקנון הקרן במועד הפטירה ובכל מקרה, סך קצבאות השאירים לא יעלו על קצבת השאירים הכוללת. אם לא קיימת זכאות לקצבת שאירי מבוטח, תחושב קצבת השאירים בהתאם ליתרה בקרן.
השאירים של עמיתים מבוטחים שוויתרו על כיסוי ביטוחי לשאירים ונישאו או שנולד להם ילד במהלך 90 הימים לפני פטירתם, יהיו זכאים לפנסיית שאירים מהקרן. אם פטירת העמיתים במצב כזה ארעה לאחר 90 ימים ולא הודיעו על כך לקרן, שאיריהם יהיו זכאים לפנסיית שאירים שתחושב על בסיס היתרה בקרן.
קרן פנסיה ותיקה – עתידית קופת פנסיה
במקרה בו קיימת זכאות לתשלום קצבה או תשלום ממקור אחר, לרבות כתוצאה מפעולות איבה או עבור חיילים שנספו במערכה, לא תשולם קצבת שאירים מקרן הפנסיה. במקרה זה יוכלו השאירים לקבל קצבת שאירים שתחושב על בסיס היתרה בקרן.
קרן פנסיה ותיקה – קרן פנסיה ה.ע.ל:
מכל תשלום שתשלם הקרן לשאירים יבוצע קיזוז מלא של קצבאות או תשלומים שישולמו ממקור אחר, לרבות תשלומים מביטוח לאומי, משרד הביטחון ועוד.
בכל קרנות הפנסיה, אם לא קיימים שאירים שזכאים לכספים, תיבחן זכאותם של מוטבים שמונו על ידי העמיתים המנוחים. ככל שלא מונו מוטבים, תיבחן זכאותם של היורשים לקבלת הכספים כסכום חד-פעמי.
הגשת תביעת שאירים מקרן הפנסיה
בקרנות הפנסיה יש להגיש את תביעת השאירים באמצעות טפסים מתאימים בקישורים הבאים:
קרנות פנסיה חדשות
קרן פנסיה ותיקה עתידית
קרן פנסיה ותיקה ה.ע.ל
פוליסת ביטוח חיים
במקרה של פטירת מבוטחים, התשלום יבוצע למוטבים אותם מינו המבוטחים למקרה מוות או ליורשים חוקיים אם לא נקבעו מוטבים. אין החרגה למקרה מוות כתוצאה מפעולות טרור, פעילות מבצעית או מלחמה והכיסוי חל גם במקרים אלה.
לפרטים על הגשת תביעת ביטוח חיים.
משיכת כספי נפטרים מקופת גמל
קופת גמל
כספי תגמולים - הזכאות לכספי התגמולים הצבורים בקופה הם למוטבים שקבעו העמיתים המנוחים, אלא אם הוגשה לחברה צוואה מאוחרת שאושרה באמצעות צו קיום צוואה ובה קיים אזכור לגבי קופת הגמל. אם העמיתים המנוחים לא קבעו מוטבים, הזכאות לכספים הצבורים בקופה תהיה ליורשים.
כספי פיצויים:
- אם יחסי העבודה של העמיתים לא הסתיימו לפני פטירתם – כספי הפיצויים ישולמו לשאירים: בן או בת זוג, הורה וילדים לפי הגדרתם בהוראות הדין. אם לא קיימים שאירים, הכספים ישולמו למוטבים שקבעו העמיתים המנוחים, אלא אם הוגשה צוואה מאוחרת שאושרה באמצעות צו קיום צוואה ובה קיים אזכור לגבי קופת הגמל. אם העמיתים המנוחים לא קבעו מוטבים, הזכאות לכספי הפיצויים בקופה תהיה ליורשים.
- אם יחסי העבודה של העמיתים הסתיימו לפני פטירתם – כספי הפיצויים ישולמו למוטבים שקבעו העמיתים המנוחים, אלא אם הוגשה צוואה מאוחרת שאושרה באמצעות צו קיום צוואה ובה קיים אזכור לגבי קופת הגמל. אם העמיתים המנוחים לא קבעו מוטבים, הזכאות לכספי הפיצויים בקופה תהיה ליורשים.
שאירים, מוטבים או יורשים יכולים להעביר את הכספים על שמם במסגרת תיקון 190, או לבקש למשוך את הכספים.
לבירור הזכאות למשיכת הכספים, יש למלא טופס בירור זכאות.
תוכלו למצוא הסבר נוסף והנחיות למשיכת הכספים בעמוד הראל גמל.
קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות
בקופות אלו הזכאות לכספים הצבורים היא למוטבים שקבעו העמיתים המנוחים, אלא אם הוגשה צוואה מאוחרת, שאושרה באמצעות צו קיום צוואה ובה קיים אזכור לגבי קופת הגמל. אם העמיתים המנוחים לא קבעו מוטבים, הזכאות לכספים הצבורים בקופה תהיה ליורשים.
מוטבים או יורשים יכולים לבקש למשוך את הכספים.
לבירור הזכאות למשיכת הכספים, יש למלא טופס בירור זכאות.
תוכלו למצוא הסבר נוסף והנחיות למשיכת הכספים בקישורים הבאים:
הראל גמל להשקעה
הראל קרן השתלמות
מה קורה במקרה של הפסקת הפקדות לקרן הפנסיה?
עמיתים בקרן הפנסיה שהופסקו הפקדותיהם לקרן הפנסיה, אם כשכירים בשל סיום עבודה, יציאה לחל"ת או עמיתים עצמאים שמפסיקים הפקדות לקרן, בתקופה זו אמנם לא יתבצעו הפקדות חדשות לקרן, אך החיסכון שצברתם בקרן ימשיך לצבור תשואה.
קרן הפנסיה כוללת חיסכון לגיל פרישה וכן כיסוי למקרה מוות וכיסוי למקרה של אובדן כושר עבודה*, אם מפקידים לקרן הפנסיה באופן שוטף.
במקרה בו מופסקות ההפקדות השוטפות לקרן הפנסיה, חשוב מאוד לשמור על הכיסוי הביטוחי ועל רצף הזכויות שלכם בקרן:
עבור שכירים ועצמאים, עם הפסקת הפקדות לקרנות הפנסיה החדשות יישמרו הזכויות הביטוחיות בקרן למשך חמישה חודשים ('ארכת ביטוח'), החל מהחודש העוקב לחודש בו הופסקו ההפקדות השוטפות לקרן. הזכויות שלכם יישמרו בהתאם לגובה הכיסוי ולשכר שבוטח בקרן לפני שהופסקו ההפקדות. אם לא ביקשתם אחרת, עלות הכיסוי הביטוחי בתקופה זו תיגבה מיתרת התגמולים בקרן הפנסיה. בתקופה זו לא ניתן לשנות את גובה הכיסוי הביטוחי הקיים בקרן.
לא יאוחר מתום תקופת ארכת הביטוח, תוכלו לבחור להמשיך ולשמור על הכיסוי הקיים בקרן באמצעות שמירת זכויות יזומה לתקופה נוספת של עד 24 חודשים סך הכל. תקופת ארכת הביטוח מתחילה מהמועד בו הועברה ההפקדה האחרונה לקרן ובו גם חדלתם להיות עמיתים פעילים בקרן, אך לא יותר מרצף ההפקדות האחרון.
לשמירה על הכיסוי הביטוחי, לחצו כאן.
חשוב להדגיש שתקופת שמירת הזכויות האוטומטית ותקופת שמירת הזכויות היזומה בקרנות החדשות תיפסק במקרים שונים כמו חידוש ההפקדות לקרן, משיכת כספי תגמולים או ניוד שלהם במהלך התקופה, פטירה, הגעה לגיל תום הביטוח, היעדר יתרה מספקת בקרן לכיסוי עלות הכיסוי הביטוחי, קבלת קצבת זקנה או נכות מהקרן או בקשה להפסקת תשלומי עלות הכיסוי הביטוחי, והכל בהתאם לתקנון הקרן.
שימו לב, ככל שלא תוסדר שמירת הזכויות היזומה ולא יחודשו הפקדות לקרן לאחר תום חמישה חודשים, הכיסוי הביטוחי שלכם בקרן הפנסיה יופסק והזכויות הביטוחיות שלכם ייפגעו החל מאותו המועד.
אנו עומדים לרשותכם ולמענכם בכל שאלה, בקשה או הבהרה,
בתקווה לימים שקטים וטובים יותר.
חזרה לעמוד הראשי