הכירו את ביטוח החיים
כדי לדעת האם נחוץ לכם ביטוח חיים, חשוב קודם כל להכיר את המאפיינים המרכזיים שלו:
- ביטוח חיים הוא ביטוח מסוג פיצוי. המשמעות היא שבמקרה של פטירת המבוטח (העומדת בתנאי הפוליסה), יורשיו או מוטביו יקבלו את סכום הביטוח שרכש.
- עם ההצטרפות לפוליסת ביטוח חיים המועמד לביטוח נדרש למלא הצהרת בריאות ושאלונים נוספים על אורח חייו. המצב הבריאותי ואורח החיים (כמו למשל עיסוק, ספורט אתגרי או פעילויות אחרות שמעמידות את המבוטח בסיכון גבוה יותר) ישפיעו על גובה הפרמיה שיידרש לשלם ולעתים אף על ההחלטה של חברת הביטוח האם לבטח אותו או לא.
- ביטוח חיים הוא לא תוכנית חיסכון. כספי הפרמיה לא נצברים ואין העברה של יתרות משנה לשנה. המשמעות היא שאם לא אירע מקרה ביטוח ולא הוגשה תביעה במהלך חיי הפוליסה, כספי הפרמיה ששולמו במהלך השנים לא יוחזרו.
- בביטוח חיים ניתן לקבל כפל פיצוי במקרה שלמבוטח היו מספר פוליסות ביטוח חיים שונות.
- מי שיקבל את כספי הפיצוי של ביטוח החיים הם המוטבים שמונו לפוליסה. אם לא מונו מוטבים, אלו יהיו היורשים על-פי חוק. בכל שלב ניתן לשנות את המוטבים בפוליסה (להוסיף או לגרוע מוטבים) ואת אופן חלוקת סכום הביטוח ביניהם (ניתן לחלק באופן שווה או שונה), באמצעות הודעה מתאימה לחברה.
- בכל שלב במהלך תקופת הביטוח ניתן גם לשנות את סכום הפיצוי שרכשתם (להקטין או להגדיל – בכפוף להליך חיתום, בהתאם לשינויים שחלו בחייכם), וכך גם להשפיע על גובה הפרמיה וההוצאה החודשית שלכם על ביטוח.
- ביטוחי החיים מסתיימים עם הגיעו של המבוטח לגיל 75.
האם אתם זקוקים לביטוח חיים?
כדי לענות על שאלה זו עליכם לשאול את עצמכם: האם ישנם אנשים התלויים בכם מבחינה כלכלית?
משאלה זו ניתן להסיק כי האוכלוסייה העיקרית הזקוקה לביטוח חיים היא הורים לילדים, ובעיקר הורים לילדים קטנים. כמו כן, גם מי שתומך כלכלית באדם אחר (בין אם הוא בן משפחתו ובין אם לאו), זקוק לביטוח חיים.
אם חלילה תלכו לעולמכם, רמת החיים של מי שתלוי בכם עלולה להיפגע ולעתים אף באופן משמעותי. סכום הפיצוי שתרכשו בביטוח החיים נועד לסייע לבני משפחתכם לשמור על רמת החיים, לספק מענה להוצאות השוטפות (במיוחד בשנים הראשונות שלאחר המוות) ולעתים גם לאירועי חיים מיוחדים, כמו: לימודים אקדמיים, חתונה, רכישת בית וכדומה.
חשוב לזכור שגם אם רכשתם ביטוח חיים בעבר, בכל עת תוכלו להקטין או להגדיל את סכום הפיצוי שרכשתם, בהתאם לשינויים בחיים: התבגרות הילדים, גירושין, הולדת ילדים בפרק ב', פטירת בן / בת הזוג וכו'. ובכל מקרה, תמיד כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח שיבחן את התיק הביטוחי שלכם ויוכל להמליץ לכם באילו פעולות כדאי לנקוט.
ובכל מקרה, תמיד כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח שיבחן את התיק הביטוחי שלכם ויוכל להמליץ לכם באילו פעולות כדאי לנקוט.
מתעניינים בביטוח חיים? לקבלת מידע על הפוליסות של הראל, השאירו את פרטיכם כאן ונחזור אליכם בהקדם.
אין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ או שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים האישיים של כל אדם.