>

האפשרויות העומדות בפני משרתי קבע במצבי שירות לא מזכים בשכר (כגון חל"ת וכדומה), אשר ערב יציאתם למצב שירות זה הפקידו לקרן פנסיה ומעוניינים לשמור על זכויותיהם בקרן הפנסיה:

  1. ​המשך כיסוי ביטוחי אוטומטי למקרה נכות ופטירה, על-ידי קרן הפנסיה למשך חמישה חודשים מיום הפסקת ההפקדות.
  2. בתום חמישה חודשים ניתן להצטרף להסדר שמירת רציפות זכויות ביטוחיות למקרים של נכות ופטירה, בתקופות בהן המבוטח אינו מועסק, בתשלום נמוך (ריסק זמני) לתקופה כוללת של עד 24 חודש.
  3. כמו כן, ניתן להסדיר מול קרן הפנסיה המשך הפקדות לחיסכון פנסיוני באופן עצמאי.
    מודגש כי המשך הכיסוי הביטוחי כאמור לעיל הינו אך ורק למשרת קבע שהפקיד לקרן פנסיה והיה עמית פעיל בה ערב יציאתו למצב לא מזכה בשכר.

זכויות משרתי קבע אשר ערב יציאתם למצב שירות לא מזכה הפקידו לקופת גמל:

באפשרות משרת הקבע להסדיר את זכויותיו לכיסוי ביטוחי ולהפקדה פנסיונית באמצעות מופ"ת / הראל.
משרת קבע אשר לא יסדיר את המשך הכיסוי הביטוחי שלו (הן בקרן פנסיה והן בקופת הגמל ובפוליסות הביטוח) לא יכוסה למקרה נכות ופטירה.

משרת קבע שפרש לקצבה על-פי הוראות חוק שירות הקבע (גמלאות) בצה"ל

עם פרישתו של משרת הקבע מצה"ל יהיה זכאי לקצבת גישור ממועד פרישתו מצה"ל ועד גיל 67.
תנאי הזכאות לקבלת קצבת גישור ושיעורה יעוגנו בחקיקה.
החל מגיל 67 תשולם לו קצבת זיקנה מקרן הפנסיה.


כל האמור לעיל הינו בגדר מידע אינפורמטיבי בלבד. אין באמור כדי להוות שיווק פנסיוני כהגדרתו בחוק ואין בו כדי להיות תחליף לשיווק פנסיוני אשר מתחשב בצרכים ובנתונים המיוחדים לכל אדם. זכויות וחובות העמיתים / המבוטחים תהיינה כפי שהן מעוגנות בתקנוני קרנות הפנסיה, בתקנוני קופות הגמל, בפוליסות הקבוצתיות, בהסכם ההתקשרות, בהוראות הדין ובהוראות הממונה על שוק ההון. בכל מקרה של סתירה בין האמור לעיל לבין הוראות כל דין לרבות פקודות הצבא, תקנוני הקרנות, הקופות והפוליסות, יגברו הוראות הדין, תקנוני הקרנות, הקופות והפוליסות לפי העניין.


כלים נוספים

​מוקד השירות למשרתי הקבע בצה"ל

8251* (*צהל1)

א' - ה': 8:00-16:00
ו' וערבי חג: 8:00-13:00

לפרטים נוספים